Tuinontwerp

De eerste stap op weg naar een nieuwe of vernieuwde tuin is het maken van het ontwerp. Ons doel is om een ontwerp te maken dat voldoet aan uw wensen, past bij uw omgeving en als verlengstuk dient van uw woning.

1. Oriënterend gesprek

Allereerst maken we een afspraak voor een oriënterend gesprek, dit vindt meestal bij u thuis plaats, zodat wij een beeld krijgen van de tuin en de mogelijkheden. Daarbij zegt uw huis en de inrichting veel over uw smaak. Doel van dit gesprek is om in beeld te krijgen van wat u mooi vindt, wat bij u past en wat u precies wilt.

2. Het inmeten van de tuin

De volgende stap is het inmeten van de tuin. Hierbij worden niet alleen de maten opgenomen maar wordt ook gekeken naar ligging, omgeving , verlichting etc.

3. Maken van het ontwerp

De verkregen gegevens vormen samen met uw wensen de basis voor het schetsontwerp. Tijdens de ontwerpfase wordt er ook rekening gehouden met zaken als ligging, omgevingsfactoren, grondsoort etc. Dit schetsontwerp wordt vervolgens met u besproken en bijgeschaafd zodat er uiteindelijk een definitief ontwerp ontstaat dat geheel voldoet aan uw wensen. Wij vinden het belang dat u als klant weet waar u aan toe bent, daarom komen de financiële aspecten al tijdens de ontwerpfase aan bod. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Of u nu kiest voor een strakke moderne tuin of juist voor een klassiek-romantische tuin, u kunt rekenen op een mooi en passend ontwerp.

4. Het beplantingsplan

Als het ontwerp klaar is wordt een passend beplantingsplan gemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met uw wensen; welke kleuren vindt u mooi, houdt u van weelderig of juist rustiek, wilt u hoge of juist lage beplanting, veel heesters of juist vaste planten? Dit soort zaken komen allemaal aan de orde.